Menu

HOE HET IDEE OM SNEAKERS TE ONTWERPEN ONTSTOND?

In 2010, op mijn 40ste, voelde ik mij uitgeput en moe van mijn werk als tramwagen bestuurder in Amsterdam. Ik realiseerde mij op dat moment dat ik niet mijn hele leven dit onregelmatige werk kon blijven doen. Ik bedacht mij dat het mogelijk moest zijn om binnen 10 jaar onafhankelijk te kunnen zijn van dit inkomen. "Maar hoe"? vroeg ik mijzelf af. Ik wist dat ik het moest zoeken in creatief werk, mogelijk ontwerpen en patronen maken.

Niet veel later begon ik met het tekenen van een Nike Air sneaker.

Mijn dochter zag op dat moment waarmee ik bezig was, ik kreeg een elleboog duw van haar. "Mama u moet Nike niet nadoen uw moet uw eigen ding doen’'. Dat stimuleerde mij om niet meer bestaande sneakers te tekenen maar zelf eigen ontwerpen van sneakers te tekenen. Het idee om mij te gaan toeleggen op het ontwerpen van een sneaker collectie was geboren. Vanaf die dag na mijn avonddienst, ging ik sneakers schetsen, van 02.00 uur tot 06.00 in de ochtend.

Ik besteedde bijna elk vrij uur aan het schetsen van eigen ontworpen sneakers, op de been gehouden door een portie adrenaline, inspiratie en de passie. Binnen 6 maanden had ik meer dan 200 sneakers ontwerpen klaar. ik deelde mijn ontwerpen met mijn buren, vrienden en kennissen. Iedereen reageerde positief en stimuleerde mij door te gaan. De volgende stap was in contact te komen met een schoen technieker die vanuit de tekeningen patronen kon maken.

Oprichting van mijn bedrijf Dis Klapper.
in 2013 heb ik mijn bedrijf Dis Klapper opgericht. Deze naam kwam tot mij in een droom: DIS staat voor Divine Inspiration Shoes, Klapper omdat het merk succesvol wordt. Ik ben snel begonnen om het merk en de modellen te beschermen. Met de patronen onder mijn arm heb ik Italiaanse schoenen fabrikanten bezocht en ben uiteindelijk, in 2015 in zee gegaan met een fabriek in Venetië die de eerste prototypes en collectie van de sneakers hebben geproduceerd. Inmiddels liggen mijn sneakers vanaf April 2016 in de winkel.

Precies 6 jaar na dato, zoals mijn dochter had voorspeld.

Als je een droom hebt en het is je passie is opgeven geen optie.

divine inspiration shoes